Het groene ei

Soms kan een mens wel eens met een spreekwoordelijk ei zitten. In deze collumn krijgen onze leden de kans om hun groen ei kwijt te schrijven.

Veel leesplezier!

actueel collumn

 

Leg eens een groen ei met zo’n weer, niet simpel. In ons belgenlandje is datzelfde weer altijd een beetje spannend: dan te koud, dan te warm, te nat, te droog.  Vandaag is het voor mij officieel te warm. En dan houd ik het hoofd liever koel en broed ik bij voorkeur niet op groene eieren.

Maar zelfs vandaag is er iets waarvan ik het zo mogelijk nog warmer krijg: de passage...

 

De spreuk vanmorgen aan mijn theebuiltje: ‘fingerpaint more, point the finger less’. Oftewel: ‘wijs anderen minder met de vinger, en doe zelf meer mooie dingen met je handen’. Voor een theebuiltje kan dat wel tellen, vind ik. Want, ondanks mijn absoluut groene politieke aspiraties, kunnen we inderdaad ‘de anderen’ niet alles verwijten.

OK, afvalverwerking kost veel, maar...

Uplace is het gesprek van de dag. Is het een meerwaarde, is het een foute keuze?

Zijn we verplicht te investeren in het winkelcentrum (lees: goed voor meer consumptie en  jobmogelijkheden)of is het weer een korte termijn oplossing?

Even logisch nadenken. Het ontwerp en constructie van Uplace kosten zeer veel geld, maar zullen ongetwijfeld banen opleveren. Tijdelijk...

Pagina's