20 November 2019

20.00u -
22.00u

De energietransitie in handen van burgers, door Dirk Vansintjan

zaal Vélodroom, cc Zwaneberg ,

Ik doe mee!

We staan voor een cruciale periode op allerlei vlakken: klimaatwijziging en daaraan gelinkt: voedselveiligheid, migratie, economische veranderingen, … en ook grote veranderingen wat betreft ons energiegebruik en onze energieproductie.

Het komende decennium zullen we een verschuiving ervaren van centrale naar decentrale productie, van fossiele en nucleaire brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen en van quasi-monopolies van grote bedrijven naar een internet van kleinere producenten en actieve prosumers. Dit vormt een unieke kans voor burgers en burgercoöperaties om de productie van hernieuwbare energie in eigen handen te krijgen. Dit heeft alleen maar voordelen.

Dirk Vansintjan is bestuurder van de groene stroomcoöperatie Ecopower en voor Ecopower ook voorzitter van de Europese federatie van burgerenergiecoöperaties, REScoop.eu.

Hij gaat dieper in op deze problematiek en beantwoordt ook graag al je vragen.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.