Impuls on Tour houdt halt bij Kringwinkel Zuiderkempen

03 November 2013

Als uitloper van het nationaal Impulscongres heeft Groen Heist-op-den-Berg op dinsdag 29 oktober een bezoek gebracht aan Kringwinkel Zuiderkempen in Heist-op-den-Berg. Federaal parlementslid Kristof Calvo was eveneens van de partij. Tijdens zijn tour, die doorgaat onder de naam Impuls on Tour, bezoekt Kristof Calvo verschillende bedrijven en organisaties in de regio Boom, Kontich, Mechelen en Lier. Hij heeft voornamelijk oog voor bedrijven en organisaties die op een sociale en duurzame manier proberen te werken. De bedoeling is vanuit de praktijk lessen te trekken voor het politieke werk van de komende jaren.Kringwinkel Zuiderkempen zet zich al geruime tijd in voor duurzaamheid en sociale aandachtspunten. De kringwinkel vat zichzelf samen onder de slogan: "Kringwinkel Zuiderkempen wenst dingen, mensen, leefmilieu en zichzelf een lang en gelukkig leven!"

De kringwinkel heeft onze groep hartelijk ontvangen. Met blijk van grote deskundigheid werden we vergast op een film over de kringwinkel, waarna we verder geïnformeerd werden over de werking van het bedrijf en vragen konden stellen. Daarna werden we rondgeleid in de winkel om ons de kans te geven het bedrijf nog wat beter te leren kennen. Vragen en antwoorden kwamen dan ook vanzelf.

Dit bezoek aan de kringwinkel heeft ons heel wat geleerd over hoe moeilijk maar ook hoe belangrijk het werk van de kringwinkels in Vlaanderen is. We willen hierbij graag Aimee, Jan en Sandra nogmaals hartelijk bedanken voor het boeiende bezoek en het warme onthaal.