Meer pit in de kern, samen nadenken voor een beter Heist-centrum

22 September 2016

Met deze pagina willen wij jullie uitnodigen om mee ideeën te verzamelen om Heist centrum, de Bergstraat en de straten errond nog meer te laten bruisen en het zowel voor de mensen die er wonen, de mensen die Heist bezoeken en er komen winkelen aangenamer te maken. Indien jij een idee hebt voor Heist of een opmerking of verbetering kan voorstellen, laat het ons dan weten op .

[email protected]

 

Enkele ideeën tot nu toe:

 

Verkeersvrij aan cultuurplein

Om de Bergstraat en het cultuureel centrum Zwaneberg beter te verbinden zou de Bergstraat aan het cultuurplein kunnen doorgeknipt worden. Je zou het stuk tussen Berkenstraat en Noordstraat autovrij kunnen maken. Zo krijg je een echt pleintje voor de Carrefour. Het autoverkeer van de Stationstraat tot aan de Berkenstraat wordt dan enkel richting. De impact voor de lokale handelaars is beperkt gezien de parking op het cultuurplein behouden blijft.

Feedback? mail naar [email protected]

 

Als de Bergstraat verkeersvrij is aan het parkje tussen Bergstraat, Noordstraat en Parkstraat, dan kan dit parkje ook een paar meter groter worden en kan er wat extra groene ruimte gecreëerd worden en een extra groen zicht vanuit de uiteinden van de Bergstraat.

Feedback? mail naar [email protected]

 

 

Verkeersvrij onderaan de Berg

Aan de voet van de Berg zou het goed zijn om van het Gouden Kruispunt een echt evenementenplein te maken. Spijtig genoeg lijkt dit verkeerstechnisch problematisch. De bereikbaarheid van de Bergstraat en de Leopoldlei moet wel behouden blijven. Het zicht op de berg kan wel mooier worden door de Oude Godstraat en Bergop te knippen.  De parking van het cursuscentrum wordt nu ook soms tijdelijk ingepalmd. Laten we hier met de aanwezige horeca een echt feestplein maken.

Feedback? mail naar [email protected]

 

Een park op en onder de berg

Als De Oude Godstraat geknipt zou zijn dan ligt er een mooie groene zone op de flank van de berg en een prachtig (privé) park aan de andere kant van de straat. Dat is heel goed te zien op luchtfotos (zoals hiernaast). Misschien is er wel een manier te verzinnen waarop dit park publiek zou kunnen worden en we zo een prachtige groene zone kunnen creëren aan de Berg.

Feedback? mail naar [email protected]

 

 

 

 

Doorsteek naar Neerweg (gallerij)

Misschien kunnen we het commerciële hart van Heist wat vergroten? Er is een modern project neergepoot tussen de Neerweg, de Theophiel De Biestraat en de Eugeen Woutersstraat. Daar hebben zich ook enkele nieuwe winkels gevestigd. Zou het niet mooi zijn als er een extra doorsteek zou zijn van de Bergstraat naar de Neerweg. Een mooie gallerij met enkele kleine winkeltjes om deze doorsteek te maken en zo ook mogelijkheden om ook bij slecht weer goed te toeven in de Bergstraat zou de aantrekking van Heist-op-den-Berg kunnen verhogen en zorgen voor meer rotatie van klanten tussen Bergstraat en Eugeen Woutersstraat.

Feedback? mail naar [email protected]

 

 

Meer kunst in het centrum, bij voorbeeld op dak of muur

Kunst kan de anntrekking van Heist-op-den-Berg verhogen of bezoeker verrassen.

Feedback? mail naar [email protected]

 

 

 

 

 

 

Leegstandbelasting

Om te zorgen dat winkels niet lang leegstaan kan een leegstandbelasting ingevoerd worden. Zo kan de eigenaar aangepord worden om de huurprijs te beperken.

Feedback? mail naar [email protected]

 

Academie laten tentoonstellen in etalages

In combinatie met een leegstandbelasting zou er een verlaging kunnen zijn indien de etalage door de academie gebruikt kan worden om zo meer kunst in het straatbeeld te krijgen.

Feedback? mail naar [email protected]