#samenwerkenwerkt

21 September 2023

#samenwerkenwerkt

Waarom niet onafhankelijk naar de volgende verkiezingen?

Sommigen hebben het waarschijnlijk al gehoord of gelezen. We hebben op maandag 11 september een persconferentie gehouden om aan te kondigen dat we bij de volgende verkiezingen een kartel gaan vormen met de Heistse N-VA en Open Vld onder de naam ‘de Lijst voor Heist’ met als slogan ‘#samenwerkenwerkt’.

We maken nu 5 jaar deel uit van het bestuur met Sarah Wouters als schepen. Binnen het schepencollege is de samenwerking niet altijd evident en moeten er compromissen gesloten worden. Sarah maakt het beleid meer Groen. Zo zijn er al 33000 bomen geplant, wordt er bij openbare werken ingezet op ontharding, wordt er bij grote nieuwbouwprojecten meer ruimte gegeven aan groen en deelwagens, zijn er ambitieuze klimaatplannen (met o.a. windturbines in het industriepark), heeft Sarah een grote inbreng gehad in de redding van de Molenzonen, is er een eerlijker beleid dat gebaseerd is op regels en niet op personen of verenigingen,...

Sarah heeft ook het woonzorgcentrum als één van haar bevoegdheden toegewezen gekregen. Ze heeft vastgesteld dat zowel het gebouw, het personeel als de werking jaren verwaarloosd werden. Sarah heeft dit aangepakt. Er liggen nu plannen voor een nieuw gebouw en de welzijnsvereniging "de Zilveren Zwaan" is opgericht om ouderenzorg thuis en in het woonzorgcentrum beter te organiseren.

Door deel te nemen aan het bestuur hebben we met Groen meer impact gehad dan in al die jaren dat we in de oppositie zaten. Daarom stappen we in een kartel. Om een Groene impact te kunnen hebben op het beleid in Heist-op-den-Berg en om Sarah de kans te geven haar werk verder te zetten. Hoewel dit op basis van ideologie misschien niet de beste match lijkt, hebben we de afgelopen 5 jaren kunnen vaststellen dat we goed en constructief kunnen samenwerken met de mensen die op de Lijst voor Heist staan.

#samenwerkenwerkt